Voor een WordPress website laten maken kun je het beste een gespecialiseerd internetbedrijf inschakelen. Zelf doen raden wij af, want iemand die écht online succes wil boeken kan niet zonder een WordPress expert. Een deskundige websitebouwer zet alle puntje op de ‘i’ en ziet hobbels bij de realisatie die jij waarschijnlijk niet ziet. We gaan in op het belang van een WordPress website laten maken door een professional.

Je zal een wens hebben voor een WordPress website laten maken vanwege de gebruiksvriendelijkheid, want als de basis eenmaal staat is niet heel veel kennis en vaardigheid nodig om ermee overweg te kunnen. Een ander voordeel is dat een goede WordPress website niet enorm duur hoeft te zijn.

Een WordPress website laten maken omdat het zoveel voordeel biedt

Je wil natuurlijk dat potentiële bezoekers je makkelijk kunnen vinden en niet op pagina acht belanden bij een relevante zoekterm. Het mooie van een WordPress website laten maken is dat vrij makkelijk zoekmachinevriendelijke permalinks kunnen worden ingezet. Standaard wordt de SEO plug-in van Yoast gebruikt, zodat je WordPress website een sitemap heeft en je andere voordelen biedt bij het optimaliseren. Hoe beter je de SEO-instellingen invult, des te beter zal jouw website ranken op de voor jouw doel belangrijke zoektermen. Van belang hierbij is dat je de maximum lengtes van titles en meta descriptions niet overschrijdt.

Wie echt flink online wil scoren of omzetdoelen wil halen, zou een keuze moeten maken voor een uitgebreider (betaald) pakket van WordPress. Dit biedt een betere zoekmachinevindbaarheid en overige opties. Als je een internetbureau gaat inschakelen voor je WordPress website laten maken, vraag dan naar de mogelijkheden.

Professionele websitebouwer inschakelen voor goede WordPress site

Een professioneel bouwer voor WordPress websites laten maken let erop dat er geen trage themes of plug-ins voorkomen. Want voor het bepalen van de zoekmachinepositie waardeert Google de zoekmachinepositie onder meer op de snelheid en laadtijd van je website. Een goed websitebedrijf zal met jou nalopen of er eventueel onnodige plug-ins verwijderd kunnen worden. Gelukkig bestaan er ook plug-ins die caching verzorgen voor een hogere snelheid.

Een pluspunt van WordPress is dat het goed matcht met social media. Via kanalen als Facebook of Instagram kun je mensen aanmoedigen om op je website te klikken, wat weer een betere zoekmachinepositie oplevert. Ook kan een WordPress website vrij makkelijk responsive worden gemaakt, oftewel leesbaar op elk device. Met een responsive website ben je beter vindbaar dan bij een ouderwetse site die dit niet heeft.