Voor je bedrijf in Nijmegen wil je graag betere prestaties. En liefst gisteren, want je wilt je concurrentie zoveel mogelijk voor blijven.

Het hulpmiddel dat je hierbij gebruikt heet performance management. Performance management brengt de prestaties van je bedrijf in kaart, zodat je een goed overzicht kunt krijgen van de sterke punten van je bedrijf, en de punten waar nog verbetering uit te halen valt.

Performance management werkt met KPI’s, Key Performance Indicators. Door deze indicatoren slim te kiezen, kun je precies vaststellen waar je in moet grijpen, en hoe je de prestaties van je bedrijf het meest positief kunt beïnvloeden.

Het belang van effectieve KPI’s

Stel: je hebt KPI’s uitgezocht die indicaties afgeven betreffende omzet en marktaandeel. Logisch, want daar draait het tenslotte om bij een bedrijf, nietwaar? Het moet gewoon winst maken, dat is belangrijk. Dus het kiezen van KPI’s die daarmee te maken hebben ligt voor de hand.

Jammer genoeg is het niet zo eenvoudig. Als je alleen vaart op omzet en marktaandeel, maar de productiekosten niet goed doorrekent, kun je verlies gaan lijden. Omgekeerd, als je teveel de kosten in het oog houdt, en niet let op bijvoorbeeld uitbreiding van klandizie, gaat het ook mis. Heel logisch, natuurlijk, maar toch kan zo’n basisidee uit het oog verloren worden als de aandacht sterk op één ding gevestigd wordt. Het belang van een goede balans is wel duidelijk.

Kwaliteitsmanagement advies

Performance managenHoe zorg je nu dat je die goede balans verkrijgt? Het uitzoeken van die KPI’s luistert dus zeer nauw. De verkeerde KPI’s kunnen het verschil tussen winst en verlies betekenen. Het uitzoeken van teveel KPI’s is een veel voorkomende valkuil. Je ziet dan door de bomen het bos niet meer. Maar het moeten er ook niet te weinig zijn, want dan zie je alleen enkele details, en raak je ook het overzicht kwijt. KPI’s moeten dan ook voortdurend geëvalueerd en, waar nodig, bijgesteld worden.

Nu hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Er zijn adviesbureau’s, die precies weten waar het om draait wat betreft KPI’s.

De keus van het juiste adviesbureau

Een keus die je wel heel goed zelf kunt maken, is de keus van het juiste adviesbureau. Dat is namelijk te herkennen doordat het bij het uitzoeken van de KPI’s de klantketens als uitgangspunt hebben. Dat is een goede richtlijn. Ook is het van belang dat iedere medewerker van je organisatie bij het Performance management proces wordt betrokken. Als iedereen aan ditzelfde doel werkt, met ieder zijn eigen inbreng, is succes zo goed als verzekerd.

Laat je adviseren door een goed adviesbureau op dit gebied, en je performance management zal op rolletjes gaan lopen!