We geven als expert in aandrijftechniek graag antwoord op de vraag ‘wat is een ROTEX koppeling’. Koppelingen worden veel gebruikt door burgers bij auto’s of bromfietsen, bij bedrijven met name in de landbouwsector in machines in de industrie. Door de hoeveelheid toepassingen en maatwerkoplossingen binnen de aandrijftechniek zullen mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Omdat koppelingen vaak onmisbare schakels zijn met een vitaal belang voor productieprocessen in bedrijven, is het belangrijk om als ondernemer een goede basiskennis te hebben en van daaruit een leverancier met veel expertise in te schakelen. Zo’n deskundige raadpleegden wij voor deze uitleg naar aanleiding van de vraag ‘wat is een ROTEX koppeling’.

Als antwoord op de vraag wat is een ROTEX koppeling kunnen we als eerste noemen dat dit de populairste klauwkoppelingen zijn. ROTEX Europe uit België is marktleider op dit gebied en dat is niet voor niets. Qua kennis en kwaliteit staat dit internationaal opererende bedrijf al jaren aan de top. Elke goede leverancier voor aandrijftechniek heeft een basisset ROTEX koppelingen in de collectie, die vaak ook eenvoudig online te bestellen zijn. Naast de standaard ROTEX koppeling is ook productie mogelijk op maat volgens klantspecifieke eisen.

De goede eigenschappen van ROTEX koppelingen

Een ROTEX koppeling heeft perfecte eigenschappen als een machine of andere toepassing een zeer hoog toerental bereikt. Dit maakt een ROTEX koppeling een veilig, betrouwbaar en duurzaam component dat zeer geliefd is. Qua loopkenmerken, trillingdemping en schokopvang zijn deze koppelingen ongeëvenaard.

Hier de belangrijkste eigenschappen van een ROTEX koppeling op een rijtje:

  1. ROTEX koppelingen zijn leverbaar in elke maat en hebben altijd een laag gewicht
  2. Ze zijn zeer goed in het stoppen of afremmen van schokken en trillingen
  3. De koppelingen zijn eenvoudig te monteren zonder inzet van een deskundig monteur
  4. Er zijn meerdere beveiligingsopties ingebouwd, onder meer tegen doorslag
  5. De koppelingen zijn onderhoudsarm en het simpelweg periodiek oliën of afnemen met een vochtig doekje volstaan.

ROTEX koppelingen zijn de beste keuze als je gaat voor kwaliteit en lange levensduur

Bij andere koppelingen ligt een kans op de loer dat door buigstress eerder slijtage en vervorming optreedt, maar hiervan zijn de ROTEX koppelingen gevrijwaard. Prettig is ook dat al deze koppelingen zowel in een verticale als horizontale opstelling kunnen worden geplaatst en een draaicapaciteit tot uiterlijk vijf graden hebben. In sommige gevallen wordt er nog een speciaal beschermingslaagje aangebracht zodat de ROTEX koppeling beter bestand is tegen extreme temperaturen.