Schrijven is een interessante, creatieve activiteit voor velen. Als het slechts om liefhebberij gaat is de tussenkomst van een uitgeverij niet absoluut vereist. Eigen boek drukken en uitgeven is het overwegen waard. De meest getalenteerde beoefenaars van het vak, werken misschien wel jaren aan het afronden van hun roman of novelle. Als het (langdurige) schrijfproces is afgerond, moet de grote stap naar uitgave gezet worden.

Het eigen boek drukken en uitgeven vormt de beloning voor alle noeste arbeid. Dat moet vanzelfsprekend wel goed gebeuren! Ipskamp Printing faciliteert de noodzakelijke begeleiding bij eigen boek drukken en uitgeven. Kleine oplages van enkele tientallen of honderdtallen worden met onze hulp probleemloos gerealiseerd. Wat de ideale oplage is, hangt sterk af van de beoogde doelgroep. In ieder geval kan men op de topkwaliteit van het door ons geleverde drukwerk rekenen.

stapel boekenEigen boek drukken en uitgeven heeft een heleboel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je zo’n beetje alles zelf kunt bepalen. Je hebt geen last van strenge eisen die door een uitgever gehanteerd worden. Denk hier aan concessies die moeten worden gedaan ten behoeve van de commerciële exploitatie van het boek. Weet waar je aan begint: een doordacht plan van aanpak is onmisbaar bij eigen boek drukken en uitgeven. Als je het heft in eigen hand neemt is het slim om zelf mensen aan te trekken die jouw tekst kunnen nalopen en redigeren. Inhoudelijke onvolkomenheden, stijlfouten of spellingsfouten kun je toch gemakkelijk over het hoofd zien als het om teksten gaat die je zelf geschreven hebt. Eigen boek drukken en uitgeven vol met slordigheden zal geen groot publiek aantrekken. Een uitgever neemt dit soort werk dus uit handen, maar strijkt in ruil daarvoor een aanzienlijk deel van de opbrengsten uit de verkoop op. Door technologische ontwikkelingen wordt eigen boek drukken en uitgeven steeds eenvoudiger. Onderzoek wat in jouw persoonlijke situatie wijsheid is.